Leginstructie PVC vloeren

Voordat de PVC vloer de fabriek verlaat wordt deze goed gecontroleerd. 100% is altijd moeilijk te garanderen. Controleer voordat u de PVC vloer gaat leggen uw materiaal op gebreken zodat wij nog iets voor u kunnen betekenen.

  • De ondergrond moet altijd vlak, droog en schoon zijn voordat u begint. Wanneer dit niet het geval is kan dit tot problemen leiden tijdens het leggen van de PVC vloer. Voor een vlakke vloer dient u te egaliseren met Uzin egalisaties.
  • De omgevings temperatuur moet minimaal 18 °C zijn en de ondervloer temperatuur 15 °C. Ook moet de PVC vloer minimaal 24 uur acclimatiseren. Bij vloerverwarming moet u er voor zorgen dat deze minstens 24 uur uitstaat voordat u begint met leggen. Na het leggen kunt u de temperatuur met 5° per dag weer naar de gewenste temperatuur zetten.
  • De lijm KE 2000S moet aangebracht worden met een kitstrijker met een vertanding A1/A2.
  • Wanneer de PVC vloer gelegd is goed walsen. Daarna goed schoonmaken met water zodat deze vrij is van stof en vuil. Wanneer de vloer droog is kan er een polymeerlaag van Dr. Schutz mat hard aangebracht worden.

Wanneer het op de juiste wijze gelegd is en onderhouden wordt kunnen wij een garantie bieden van 10 jaar.

Leginstructie Base Beton vloeren

Stap 1

Om te beginnen wordt de ondergrond voorgestreken met de BaseBeton Primer. Bij een zuigende ondergrond wordt deze primer één op één verdund met water.

Stap 2

De eerste laag BaseBeton wordt, in een zo gelijkmatig mogelijk dikte, aangebracht met een speciaal spackmes. Deze eerste laag is bepalend voor de uitstraling van de uiteindelijke BaseBeton afwerking.

Stap 3

Wanneer de eerste laag BaseBeton handdroog is, wordt de tweede laag aangebracht. Ook voor het aanbrengen van deze laag wordt een spackmes gebruikt. Voor iedere vierkante meter wordt er (om en nabij) een kilo BaseBeton gebruikt.

Stap 4

De BaseBeton wordt opgeschuurd met een excentrisch roterende schuurmachine. Hierbij wordt schuurpapier met een korrel van 120 of 80 gebruikt. Aansluitend wordt het geschuurde oppervlak met een industriële stofzuiger stofvrij gemaakt.

Stap 5

Voor het gewenste eindresultaat wordt de betonstuc afgewerkt met een BaseBeton Coating. Deze wordt aangebracht met een twee-componenten nylon roller.