De huidige PVC vloeren zijn van hoge kwaliteit. Het materiaal is geluiddempend en slijtvast. Daarnaast behoud uw PVC vloer haar kleur en is de vloer gemakkelijk te reinigen. Ook is een PVC vloer zeer goed te combineren met vloerverwarming. Toch twijfelen veel mensen over de aanschaf van een PVC vloer, omdat zij toch enkele vragen over het materiaal hebben. Deze proberen wij hier voor u te beantwoorden.

Kan ik vloerverwarming met een PVC vloer combineren?

U kunt  een vloerverwarming eenvoudig met ene PVC vloer combineren. Een PVC vloer heeft namelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat, een erg goede warmtegeleiding, zonder dat u een speciale ondervloer nodig heeft. Doordat de PVC vloer de warmte goed doorlaat, zorgt dit voor lagere stookkosten.

Is een PVC vloer bestand tegen vocht?

Door de samenstelling van het materiaal en het ontbreken van naden, is een PVC vloer uitermate bestand tegen vocht, vet, olie, of andere viezigheid. Dit verwijderd u gemakkelijk en snel van uw vloer, zonder dat er vieze vlekken achterblijven. Doordat een PVC vloer geen natuurlijk product is, zet het niet uit, krimpt het niet en gaat het ook niet bobbelen.

Gaat een PVC vloer lang mee?

De duurzaamheid van een PVC vloer is altijd een feit. Bij andere vloeren is dit vaak afhankelijk van de kwaliteit die u koopt. PVC vloeren daarentegen zijn voorzien van een sterke beschermlaag die nauwelijks slijt. Daarnaast is een PVC vloer ook nog eens erg kleurvast, zodat uw vloer er over 10 jaar nog steeds mooi uit ziet.